Oppustelig redningsvest

Hvis man skal ud hvor der er meget vand, er det ikke til debat, at man skal have en redningsvest med sig. Oppustelige redningsveste er nødvendigheder på de fleste skibe, fly og sådan burde det også være hos dig.

Hvis du skal ud og sejle, om det er på et større skib, en kajak, eller om du på nogen måde skal ud på vandet, så skal du have en oppustelig redningsvest med dig. Hvert år redder de flere liv fordi de kan hjælpe dig med, at holde hovedet over vandet når tingene er gået lidt galt. Men hvordan fungerer oppustelige redningsveste egentlig? Hvorfor er det at de er så vigtige? Og hvilken oppustelig redningsvest er den rette til dig?

Hvad du skal vide om oppustelig redningsveste

Når det kommer til oppustelige redningsveste er det faktisk lidt mere kompliceret, end man skulle tro. Der er nemlig flere forskellige typer end man skulle tro, og de har nogle forskellige formål. Der er visse oppustelige redningsveste som bruger Automatic PFDs.

Dette er altså redningsveste som ved en manuel rotation af en cylinder, helt selv vil puste sig selv op. Dette gøres gennem manipulering af CO2 og tryk, men det er rigtig effektivt til dem, som gerne vil have en regningsvest der kan pustes op på ingen tid. Men de er ikke lige så normale at finde som de manuelle oppustelige redningsveste.

Relateret produkter: opputelig kajak og oppustelig paddleboard

Af de manuelle er der dog også flere forskellige typer man skal orientere sig om. Her er det specielt vigtigt, for hvis man ikke har oversigt over hvordan sin (eller andres) redningsveste fungerer kan man ende med, at blive en hel del stresset når man skal bruge den. Af de manuelle redningsveste er ”Oral Tube” udgaven den mest normale.

Det er denne, som du nok kender fra forskellige fly ture hvor stewardessen viser, at du skal puste i røret. Og det er netop sådan den fungerer. På redningsvesten er der et lille rør som du skal puste i. Af de manuelle redningsveste er der også dem, som blot bruger en stor du skal hive i. Når du har gjort dette vil vesten automatisk blive pustet op. Skal den have lidt mere er der som regel også en oral tube du kan bruge til at puste i.

Hvilken oppustelig redningsvest er den rette for dig?

Af de tre overordnede kategorier er der altså forskellige ting at vælge mellem, og forskellige overvejelser man skal have med. En automatisk redningsvest er rigtig god til tilfælde, hvor du skal have vesten klar med det samme. Dette kan være i tilfælde hvor du måske bliver slået bevidstløs. De fleste automatiske veste kan nemlig også pustes op så snart de kommer i kontakt med vand, så det kan redde dit liv under en voldsom situation.

Men det betyder ikke, at de manuelle er uden deres fordele. For selvom de skal bruges mens man er bevidst, så er de som regel også mere pålidelige og har mindre brug for at blive tjekket regulært. I sidste ende er det op til egne prioritete

Opdateret april 22, 2022 af Oppustelige