Oppustelig kano

En oppustelig kano er praktisk for dig, der er nybegynder eller bare ønsker en nem kano, som kan pakkes sammen, når den ikke er i brug. Det tager ingen tid at fylde en oppustelig kano med luft, og den er nem at have med på farten. Herunder følger en oversigt over tre oppustelige kanoer, der egner sig til forskellige behov.

Hvis du drømmer om en kano, men er i tvivl om, hvorvidt det er noget for dig eller ej, kan det være en fordel at begynde med en oppustelig kano. Her får du meget for pengene, og du vælter ikke budgettet, hvis det viser sig, at du ikke får den brugt.

Du kan dog også sagtens få glæde af en oppustelig kano, hvis du er mere øvet. Der findes mange forskellige modeller, og oppustelige kanoer egner sig til alt fra en stille sejltur på søen til lystfiskeri og lange ture med oppakning.

Køb online:

3 oppustelige kanoer til alle behov

Herunder finder du en oversigt over tre af de bedste oppustelige kanoer til forskellige formål. Der er modeller til ethvert behov og budget, og du behøver ikke at have erfaring med at ro i kano for at få glæde af en oppustelig kano.

1: Intex Explorer K2 – Oppustelig kano

oppustelig kano - intex explorer

Hvis du har erfaring med at ro i kano, kan du med fordel overveje Intex Explorer K2, som er blandt de mest solgte oppustelige kanoer. Den har hidtil været forbeholdt det amerikanske marked, men fås i dag over hele verden – og endda til en fornuftig pris, som er til at være med på.

De oppustelige sæder ryglæn giver en god siddekomfort, og du kan nemt læne dig tilbage, så du ikke får krampe, når du er på vandet i mange timer ad gangen.

Du får en utroligt søstærk og stabil oppustelig kano, som primært egner sig til roligt vand, omend du sagtens kan ro en tur i havet også. Vær dig opmærksom på, at den ikke har en fast bund, hvorfor den ikke glider lige så hurtigt gennem vandet, når du befinder dig på åbent hav.

Når der er luft i Intex Explorer K2, måler den 312x91x50 centimeter, hvilket giver en god stabilitet på roligt vand. Langs siderne er der reb og håndtag, så du har noget at gribe fast i, hvis du ryger i vandet.

2: Watery Global – Oppustelig kano

watery oppustelig kano

Watery Global er den perfekte oppustelige kano, uanset om du er begynder eller øvet. Her får du utroligt meget for pengene, og modellen fås både til 1 person og 2 personer. Du får en slank og strømlinet oppustelig kano, som især er egnet til roligt vand.

Kanoen er fremstillet af PVC, hvorfor du ikke skal frygt, at der går hul på den, når den kolliderer med en sten eller andre hårde overflader. Den er utroligt slidstærk, og drop-stitch teknologien gør, at den holder sin form, når den er oppustet.

Når den oppustelige kano skal fyldes med luft, anvender du blot den medfølgende håndpumpe. Det tager ikke mere end 10 minutter, før den er klar til at komme i vandet, hvorfor det er nemt at have den med på farten.

Sæderne er utroligt komfortable, og de giver en god siddeposition, så du kan holde til at være på vandet mange timer ad gangen. De fylder ikke meget, men de giver alligevel en behagelig og komfortabel rygstøtte. Der medfølger pagajer og reparationssæt.

3: My Hood – Oppustelig kano

my hood - oppustelig kano

Hvis du ikke har den store erfaring med kanoer og derfor heller ikke ønsker at sprænge budgettet, kan du med fordel investere i My Hood. Den er en god og prisvenlig kano, som henvender sig til dig, der ønsker at prøve kræfter med at ro i kano.

Kanoen har to oppustelige sæder, som er komfortable at sidde i, og den er derfor oplagt til længere ture. Der medfølger både pagaj, fodpumpe og reparationssæt til kanoen, så du har mulighed for at lappe eventuelle huller.

Husk til turen: oppustelig redningsvest

Det betyder imidlertid ikke, at du skal være nervøs for, at den oppustelige kano går i stykker, hvis den kolliderer med en sten eller hård overflade. Den er fremstillet af PVC-plast, som er et utroligt holdbart og kraftigt materiale, og den har fem separate luftkamre, så du kun skal lappe på det specifikke luftkammer, hvor der er gået hul.

Opdateret oktober 25, 2023 af Oppustelige