Oppustelig cykelhjelm

Har du været en tur i København, har du måske lagt mærke til, at flere af de tusindvis af storbyens cyklister, cykler rundt med en krave på – også om sommeren. De nye oppustelige Høvding cykelhjelme/cykelkraver har vundet en hurtig og stor succes på markedet for cykelhjelme, på kort tid, og det er der en god grund til. De er ganske enkelt mere praktiske og meget pænere end almindelige cykelhjelme.

De fleste voksne mennesker føler sig bare lidt fjollede, når de bevæger sig rundt med hjelm på i det offentlige rum. Man kommer bare hurtigt til at ligne én der ikke har styr på motorikken. Hvilket afholder mange fra at bruge cykelhjelm. Endvidere er de traditionelle cykelhjelme upraktiske, da man skal slæbe rundt med dem, når man forlader cyklen. Lader man dem hænge på cyklen, bliver de måske ødelagte, stjålet, våde, beskidte, og hvad har vi.

Høvdings cykelhjelm sidder diskret om halsen og ligner mest af alt, kraven på en jakke. De kan nemt pakkes ned i en taske, og man får stadig luft og vind i håret når man cykler. Frisyren ødelægges ikke, og ens look er intakt, samtidig er man godt beskyttet mod fald og hovedskader. Det er bare fantastisk.

Høvding cykelhjelm – lidt facts.

 • Cykelhjelmen er udviklet af 2 svenske kvinder.
 • Den fungerer som en airbag i en bil. Det vil sige, at den puster sig op, hvis der er pludselige bevægelser.
 • Airbaggen ligger sig som en pude rundt om hovedet, derved er hovedet godt beskyttet i et eventuelt fald.
 • Du kan tegne en forsikring på din Høvding (for ca.15 kroner om måneden), så du kan få en ny, hvis uheldet er ude.
 • Høvding sidder som en krave rundt om halsen.
 • Kraven klikkes af og på og tilpasses i størrelsen.
 • Den er batteridreven og har sensorer der skal tændes for at den virker. Batterierne kan holde til 15 timers aktiv cykling.
 • Den Høvding der er på markedet nu, er 3.udgave. Den er altså blevet forbedret løbende.
 • Selve airbaggen er pakket ind i et beskyttende cover der kan tages af og vaskes i hånden.
 • Høvding vejer 800 gram.
 • Der er en App tilknyttet cykelhjelmen som kan sende informationer til udviklerne, så de har mulighed for, at blive ved at forbedre Høvding.
 • Høvding er godkendt til folk over 15 år.
 • Høvding er 8 gange mere sikker end traditionelle cykelhjelme.

 

Tip: Et andet smart sikkerheds-produkt, der er udviklet og som er oppusteligt er den oppustelige redningsvest.

Airbag cykelhjelm – noget for mig?

Hvorvidt det at bruge cykelhjelm er noget for dig, er sådan set ikke et relevant spørgsmål. ALLE bør bruge cykelhjelme. Folk der arbejder på skadestuen ser hvor alvorligt det er, når man falder på cykel og hvor mangel følgeskader det har. Du møder ikke folk der arbejder på skadestue eller med kraniebrud, der ikke bruger cykelhjelm. Og ligegyldigt hvor dygtig og erfaren en cyklist du er, kan du være ude for en ulykke. Som oftest er der mere end én person involveret og du kan jo ikke styre de andre trafikanters gøren og laden. Så til spørgsmålet om hvorvidt du har brug for en cykelhjelm, er svaret altid JA! (læs statistik omkring cyklister på sikkertrafik.dk)

Hovding oppustelige cykelairbag

Hvorvidt det skal være en Høvding er mere op til fortolkning og eftertanke.

Er du typen der ikke bruger cykelhjelm, fordi du synes det ser dumt ud, så er Høvding fuldstændig oplagt.

Er du egentlig lidt ligeglad med hvordan man ser ud med en cykelhjelm, så længe sikkerheden er der, så er det ikke helt sikkert, det er en Høvding du skal gå efter. Dog er Høvding vurderet til at være 8 gange mere sikker end traditionelle cykelhjelme. Så hvis det er sikkerheden der er vigtigst for dig, så er Høvding også et sikkert valg.

oppustelig-cykelhjelm-test-priser

Kommer økonomien først? Ja så er det altså ikke sikkert, at du skal gå efter en Høvding. De er dyrere end traditionelle cykelhjelme. Så hvis det er prisen, der afholder dig fra at bruge cykelhjelm, er det nok ikke en Høvding du ude efter. Dog er det vigtigt at pointere, at sikkerhed IKKE er noget man skal spare på. Så tænk dig om en ekstra gang, og se om der er andre steder du kan spare.

Konklusion på de oppustelige cykelhjelme

Vi er mange der er taknemmelige for, at der er kommet et alternativ til cykelhjelme. Og der er ingen tvivl om, at Høvding kommer til at vende udviklingen med skader efter cykelfald, i en positiv retning. Flere bliver beskyttede end før, eftersom det nu er nemmere at vælge, at køre med oppustelig cykelhjelm. Der er ikke flere dårlige undskyldninger, for ikke at beskytte sit hoved, når man bevæger sig rundt i trafikken – tak til Høvding!

oppustelig-cykelhjelm-hovding

Sidst opdateret