Oppustelige liggeunderlag

Langt de fleste har prøve at skulle overnatte en eller flere nætter i træk på et liggeunderlag. Dem der har prøvet dette, er helt sikkert også klar over hvor ubehageligt man ligger på mange traditionelle liggeunderlag.

Med traditionelle liggeunderlag menes der her liggeunderlag lavet af skum, som har været det klassiske valg blandt spejdere og campingentusiaster gennem mange år efterhånden

Oppustelige liggeunderlag priser

Liggeunderlag fremstillet af skum var før i tiden den nemmeste måde hvorpå man tage en transportabel soveplads uden at skulle bære rundt på en stor madras eller feltseng.

Derfor er oppustelige liggeunderlag så populære

Efterhånden som teknologien har udviklet sig er der kommet nye alternativer til de traditionelle skumliggeunderlag, og en af de mest populære alternative løsninger er oppustelige liggeunderlag. Det er i dag muligt at få oppustelige liggeunderlag til utroligt fordelagtige priser, hvilket har medført at flere og flere har valgt at skifte fra skumliggeunderlag til et oppusteligt liggeunderlag i stedet.

Se også: Oppustelige campingmøbler

Efterhånden som udviklingen er skredet fremad, er der kommet et utal af forskellige slags oppustelige liggeunderlag på markedet. De fås i forskellige materialer, størrelser, tykkelser og med forskellige funktioner, og det er især denne alsidighed der gør at mange vælger et oppusteligt liggeunderlag fremfor et i skum.

Fordelene ved oppustelige liggeunderlag

oppustelig liggeunderlag - Klymit Static V

Som nævnt findes der et utal af forskellige slags oppustelige liggeunderlag, alle sammen med hver deres kombination af størrelse, tykkelse og ekstra funktioner. Noget der dog generelt er fælles for samtlige slags oppustelige liggeunderlag er at de er utroligt nemme at transportere.

Fordi selve liggeunderlaget i princippet fungerer som en ballon, og at ”det der holder kroppen oppe når man skal sove bare er luft, betyder det at der spares en del vægt. Sagt på en anden måde fylder oppustelige liggeunderlag altså meget lidt når de er pakket sammen. I sammenpakket tilstand er liggeunderlaget desuden også utroligt let. At liggeunderlaget er let og ikke fylder specielt meget er en meget stor fordel når det skal transporteres rundt.

Relateret produkt: oppusteligt telt

Som bekendt består selve fyldet i et oppusteligt liggeunderlag udelukkende af luft. Dette betyder at et oppusteligt liggeunderlag er langt mere behageligt at ligge på end skumliggeunderlag, da luften fordeler sig rundt om og støtter hele kroppen. Blødheden på et oppusteligt liggeunderlag kan desuden justeres ved at tilføje eller fjerne luft, hvilket ikke er en mulighed med liggeunderlag af skum.

At luften fordeler sig rundt om kroppen gør derudover at liggeunderlaget minder mere om en almindelig madras, og mange mener at det er sundere for ryggen at sove på et oppusteligt ligge underlag fremfor et liggeunderlag af skum.

Oppustelige liggeunderlag er for alle

Et oppusteligt liggeunderlag kan bruges uanset om man skal på spejderlejr, hyttetur eller festival. På grund af at sådanne liggeunderlag er meget lette at transportere, er de også velegnede til at tage med på vandreture eller lignende. Langt de fleste oppustelige liggeunderlag kan pustes op manuelt med munden, og nogle er endda selvoppustelige. Dette betyder at man som oftest sagtens kan undvære at medbringe en tung pumpe, hvilket især er en fordel hvis man skal på vandretur og man ønsker at spare plads og vægt.

Se også: Oppustelig luftmadras

Opdateret april 22, 2022 af Oppustelige